Lyndwing Creatieve Therapie

Je hoeft echt niet socialer of extraverter te worden

Meer energie en zelfvertrouwen krijgen kan alleen maar als je jouw introversie aanvaardt. Leer naar jezelf te luisteren, omarm wie je bent, en ga door het leven als je ware zelf.

Heb jij een introverte persoonlijkheid? Test het hier gratis en neem de eerste stap naar meer zelfkennis, energie en zelfvertrouwen.

Heb je ook vaak het gevoel dat je nergens echt thuis hoort?

  • Op feestjes of drukke groepsactiviteiten ben je snel overprikkeld waardoor je moeilijk de gesprekken kan volgen, je kan niet mee met small talk en je batterij lijkt zoveel rapper leeg te lopen dan de anderen. Je voelt een soort eenzaamheid, ook al is er veel volk.
  • Op je werk kan je tijdens de lunch niet mee praten met je collega’s, want je hebt eigenlijk even tijd nodig om te bekomen van je drukke ochtend. Ook tijdens het vergaderen kan je nooit op je woorden komen en een nuttige inbreng geven, dus zwijg je maar. Maar tijdens elke evaluatie wilt je baas dat je meer aanwezig bent en meer voor jezelf opkomt.
  • Je hebt geen overvloed aan vrienden en je vraagt je af of je huidige handjevol vrienden je wel echt leuk vinden. Waarom is het zo moeilijk om nieuwe vrienden te maken? En waarom lijkt iedereen anders er wel in te slagen?
Tina Darkness

Je wilt zo graag mee kunnen draaien in deze overweldigende tijden

Het zou toch geweldig zijn moest je met eindeloze energie naar feestjes, festivals en andere evenementen kunnen gaan. Je hebt er de tijd van je leven en je maakt je geen zorgen over small talk en de onvermijdelijke lege batterij dat er sowieso zit aan te komen.

Ook op je werk heb je geen problemen meer om tijdens de lunch over koetjes en kalfjes te kunnen praten. Tijdens het vergaderen kan je duidelijk en gedetailleerd je inzichten geven, zonder eerst lang hierover te moeten nadenken.

Je hebt massa’s vrienden voor wie je energie hebt om mee uit te gaan en van het leven te genieten.

Is dit wat je echt wilt?

Of wil je gewoon aanvaard worden voor wie je bent. Wil je dat je in plaats van voor feestjes, waar je eigenlijk toch niet echt wil zijn, eerder uitgenodigd wordt bij een kleine groep vrienden met wie je goede en diepe gesprekken kan voeren en leuke dingen kan doen?

Wil je dat je collega’s het helemaal oké vinden dat je je tijdens de lunch terugtrekt om terug op te laden in een naburig natuurstukje, samen met je boek. Hierdoor krijg je de tijd om grondig over problemen na te denken om dan met een goed geconstrueerde oplossing te komen.

Die massa’s vrienden schrikken je misschien eerder wat af, maar het wordt nu eenmaal verwacht dat je die hebt. Eigenlijk heb je liever een kleine en overzichtelijke vriendengroep, waarvan je iedereen echt goed kent en weet wat je aan ze hebt. Je weet dat, als je met ze afspreekt, je een fijne tijd gaat hebben, met toffe en diepgaande gesprekken, en dat ze jouw energie niet gaan leegzuigen door jou mee te nemen naar een druk, donker en bedompt danscafé waar je elkaar toch niet hoort.

Waarschijnlijk is dit wat je diep vanbinnen echt wilt, maar niet gelooft dat dit ooit zal gebeuren.

Tina ingang praktijk

Ik kan jou helpen om te ontdekken wie jij echt bent en wat je echt wilt

Je kan bij mij een gesprek inplannen, waarin je mij en mijn aanbod beter leert kennen.

Dit kan zowel in mijn praktijk in Maldegem (Adegem) als online in een videogesprek.

Hoe zou het zijn als je je stille, bedachtzame en teruggetrokken zelve kunt zijn?

Je gelooft het nog niet echt, maar je droomt er toch van dat je gewoon jezelf kan zijn. Hoe geweldig zou dat zijn?! Maar wie ben je eigenlijk echt en wat wil je uit het leven halen? Je weet het eigenlijk niet zo goed, want je hebt al heel jouw leven geprobeerd om aan de verwachtingen van iemand anders te voldoen, in die mate dat je jezelf al heel lang geleden bent kwijt geraakt.

Je voelt je verloren, zoekende en stuurloos. Maar ergens brandt toch dat vlammetje dat wil dat je jezelf kan zijn en jouw dromen en passies kunt waarmaken. Maar hoe kan je daar de energie voor vinden? En hoe moet je het überhaupt aanpakken.

Wat als ik je zeg dat het allemaal kan? Dat er zeker plaats is voor introverte personen in onze maatschappij. Het is zelfs zo dat hoe luider en drukker de wereld wordt, hoe meer nood ze heeft aan de stille en bedachtzame kracht van ons introverten. Geloof je me? Of durf je het niet te geloven?

Het enige wat je nodig hebt, is de kennis van wie jij echt bent en hoe je jouw talenten kan gebruiken om te schitteren in dat wat jij echt wil doen in jouw leven. De rest volgt vanzelf, want als jij de dingen doet die jij echt goed kan, zal jouw baas niet langer willen dat je verandert, want je betekent nu zoveel meer voor hem/haar. En als jij echt jezelf kan zijn, dan trek je als vanzelf de juiste mensen in je leven aan die het zoveel mooier gaan maken.

Tina in de sneeuw met roze skijas en appelblauwzeegroene skibroek

Mijn leven

Het leven confronteert een persoon met heel wat zaken, positief, maar helaas ook vaak negatief. Wat dit met een mens doet is afhankelijk van persoon tot persoon. Hetzelfde geldt voor het vinden van de oplossing.

Moeilijkheden zijn ook mijn weg uitgekomen. Ik kreeg het moeilijker en moeilijker om naar mijn werk te gaan, om opgeladen te geraken. Traag maar gestaag stapelden de gevolgen zich op. Ook buiten het werk verdween mijn fut, sliep ik meer dan dat ik wakker was en kon ik van het ene moment op het andere in wenen uitbarsten.

Het gaat allemaal zo geleidelijk dat het nauwelijks merkbaar is voor jezelf. Maar er komt een punt waarop het plots overduidelijk wordt. Het beschermende dak van jouw zijn wordt weggerukt, je ogen openen zich groot van schrik, je hersenen willen het niet geloven. Daar staat hij dan, onverwachts groot en met een zelfvoldane glimlach gebogen over het zielige restantje dat nog van jou overblijft: de alom gevreesde depressie! Hello darkness, my old friend

Mijn creatieve therapie

Het was tijdens een dieptepunt dat ik, via een kennis, de  artistieke vorm van intuïtief tekenen heb ontdekt. Hetgeen waarmee ik worstelde, bleek vaak iets te zijn waarvan ik dacht dat het maar weinig voorstelde. Zelfs zaken uit mijn jeugd bleken minder verwerkt te zijn dan dat ik dacht.

De intuïtieve tekeningen vertelden het verhaal van binnenuit, vanuit de kern van mijn zijn, zonder veel sturing van buitenaf (zoals bij de klassieke praat-therapie vaak wel het geval is). Alleen al ermee bezig zijn voelde helend aan. Ik had ontdekt waar ik mijn weg naar een oplossing moest starten!

Misschien ligt jouw heling op een gelijkaardig pad? Ik zoek het graag met jou uit. Maak een afspraak, of contacteer mij als je graag nog wat meer info wenst te bekomen.

Mijn counseling

Intuïtief tekenen was maar een deel van de zoektocht naar mezelf. Ik begon stilaan meer over mezelf te weten te komen: ik ben introvert, ik ben hooggevoelig, … Dit waren dan ook allemaal termen en labels waarin ik me verder ben gaan verdiepen, om mezelf beter te begrijpen, maar ook om te weten te komen hoe ik kon functioneren in deze maatschappij. Want er zijn echt momenten geweest dat ik ervan overtuigd was dat ik niet gemaakt was voor deze  maatschappij. Ik begreep de
mensen uit films zoals “Into The Wild” echt.

Nadat ik mijn persoonlijkheid dieper onder de loep nam, voelde ik me eindelijk begrepen omdat ik duidelijk niet de enige was die zo door het leven ging. Het begrepen voelen heeft me een tijd lang gesust, maar dan wou ik meer. Oké, ik ben niet de enige, maar hoe kan ik uit deze kennis nu iets grootser halen, mezelf verder vooruit helpen?

Daarop is mijn counselingtraject gebaseerd: jouw het inzicht geven in jouw persoonlijkheid, maar tegelijkertijd jou ook de handvaten geven om er jouw voordeel uit te halen.

Is dit eerder iets voor jou? Maak dan zeker een afspraak. Liever nog wat meer info? Contacteer mij zeker!

Positieve gedachtenspinsels

Meld je onderaan mijn site aan om mijn positieve gedachtenspinsels periodiek per mail te ontvangen.

 

De eerste stap naar een waardevoller leven is jezelf beter leren kennen

Maak eenvoudig een afspraak via mijn online agenda, en we zetten samen de eerste stappen naar een betere versie van jezelf.

Referenties

Lyndwing Creatief Therapeut
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
Liena ValckeLiena Valcke
20:05 14 Oct 21
Heel fijne ervaring. Niets moet, alles mag. Een heel andere kijk op therapie die mensen onbedwongen doet stilstaan en waar we allemaal veel van kunnen leren. Je hoeft helemaal niet creatief aangelegd zijn, het gaat over de weg ernaar toe, over het leren stilstaan en loslaten... met een top dame! 😉
KennyKenny
09:57 04 May 21
Helemaal iets anders dan "Conventionele therapie". Door jezelf uit te drukken op papier kom je dingen over jezelf te weten wat op zich dan weer helpt met het verwerkingsproces. Je hoeft zelfs niet veel te praten wat de drempel toch weer wat lager plaatst.
Niek RoelsNiek Roels
05:49 08 Apr 21
Minder praten, meer doen. Een aparte manier van omgaan met problemen.Ik ben absoluut geen tekentalent (stokventjes, verder gaat het meestal niet), maar dit bleek helemaal geen probleem te zijn. Als je een effect wenst te bekomen, dan vraag je het, en Tina reikt de nodige producten aan (uit haar ruime assortiment, alles staat ter beschikking!) en legt uit hoe je dit kunt bereiken. Het is veel meer dan enkel werken met kleurpotloden, zelfs planten uit de tuin kunnen dienst doen als werkmateriaal!.De inzichten die uit het resultaat gehaald worden zijn best wel verbluffend (het is intuïtief, je weet in het begin zelf niet wat je ontwerpt). Meestal niet datgene wat je zou verwachten, en daarom des te effectiever. Het haalt naar boven waar je op dat moment mee zit, niet wat je denkt waar je me zit (een groot verschil).De begeleiding van Tina is super. Ze lijkt snel te begrijpen wat je soms wilt zeggen, en denkt al vaak een stapje verder dan jezelf. Ik voelde ook geen druk om dingen te vertellen die ik liever nog niet naar buiten breng. Het belangrijkste is dat je er zelf inzicht in krijgt, en daar slaagt Tina zeer goed in.Bovendien mag je je werkjes houden. Zo kan je er thuis nog rustig wat over nadenken (zo kwam ik geregeld tot bijkomende inzichten!), of er nog wat verder aan werken. Na een aantal sessies zag ik zelfs progressie in mijn tekentalenten! Wie weet word ik nog kunstenaar 😀
AnnieAnnie
14:54 06 Apr 21
De sessies bij Lyndwing waren een waardevolle ervaring. De kennis, intuïtie en vriendelijke benadering voelen goed aan. Tina reikt diverse mogelijkheden om met jezelf aan de slag te gaan. Als je er ruimte aan geeft laat zij jou verrassen met 'jezelf', met nieuwe inzichten, keuzes en acties. Met aandacht en zorg helpt ze jou op weg om naar de oppervlakte te brengen waarnaar je op zoek bent. Het creatieve aspect bracht mij véél verder dan alleen maar het 'praten'.Deze manier bracht mij dichter bij het 'voelen' en bij mezelf. Ik raad haar praktijk dan ook ten zeerste aan.
js_loader