Lyndwing Creatieve Therapie

Ik stop ermee

Foto van zonsondergang

Woesh, dat was kort en to the point. Niet van mijn gewoonte. Maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen, laat staan om het met fluwelen handschoenen in te pakken. Ik kan ook niet zeggen ‘tot mijn grote spijt’, want dat zou niet waar zijn. Het voelt zelfs eerder aan als een opluchting, moet ik toegeven.

“Ho, Tina, rustig, weg zeg je nu toch allemaal?! Heb je het dan niet graag gedaan en ons voorgelogen?” Neen, helemaal niet! Ik ben super vereerd dat je me in vertrouwen hebt genomen en dat ik met je mocht samenwerken aan zeer persoonlijke kwesties! Maar lees vooral verder, dan wordt het snel genoeg duidelijk 😉

Ik ben heel graag creatief therapeut. De sessies en workshops gaven mij veel positieve energie en hebben ervoor gezorgd dat ik het zo lang heb volgehouden. En dat is natuurlijk mede dankzij jullie, mijn lieve cliënten. Jullie zien groeien naar een betere versie van jezelf, weerbaarder en gewapend tegen de soms brute wereld. Een groter compliment kon je mij niet geven.

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben geen ondernemer. De boekhouding, mezelf verkopen en aanprijzen, het trekken en sleuren om aan nieuwe cliënten te geraken, de nodige content maken (zoals nieuwsbrieven en sociale media posts), proberen om bovenaan in de Google zoekresultaten te geraken en, niet in het minste, het constant met het financiële luik bezig moeten zijn om het hoofd boven water te kunnen houden. Al deze zaken horen erbij, maar horen helaas niet bij mij.

Soms moet je de waarheid onder ogen durven zien en toegeven dat het mooi was, maar dat er een einde aan moet komen. Ik zie dit niet als een falen. Ik zie het als een zeer leerrijke reis dat me weer wat dichter tot mezelf heeft gebracht. Ik ben dankbaar voor alle ups en downs van de voorbije vier jaar.

Ik ben benieuwd wat het volgende hoofdstuk me zal brengen.

Blijf vooral trouw aan jezelf, houdt jezelf af en toe een spiegel voor en leer jezelf graag zien. Ik weet dat je het kan, nu jij nog 😉

Tina,
Ondernemer af