Lyndwing Creatieve Therapie

Herinneringen of emoties hoeven je echt niet op alle mogelijke momenten lastig te vallen

Ik help (jong)volwassenen die het moeilijk hebben om grip te krijgen over hun emoties en herinneringen. Ik leer je om deze te verwerken door middel van intuïtief tekenen. Herover de controle over jezelf!

Word jij soms op de meest ongewenste momenten overvallen door emoties of herinneringen? Weet je niet hoe je hier controle over kunt krijgen, of wist je zelfs niet dat dit kon? Beluister dan mijn gratis audio-workshop rond intuïtief tekenen, en zet jezelf alvast op de goeie weg!

Word je op de meest onverwachte momenten overvallen door je verleden?

  • Tijdens een evaluatiegesprek met je baas krijg je heel wat positieve feedback, maar ook enkele kleine werkpuntjes. Ondanks de zeer tevreden baas, merk je toch dat je opeens overvallen wordt door verdriet. Je weet dat het eigenlijk niets met de feedback te maken heeft, maar toch kan je je tranen bijna niet inhouden. Je wordt kwaad op jezelf en probeert het uit alle macht te verbergen, maar tevergeefs.
  • Je zit gezellig met je vrienden te praten. Er begint plots een bepaald liedje te spelen, waardoor je terug gekatapulteerd wordt naar die ene emotionele herinnering. Je vrolijke gemoed voelt plots helemaal anders aan, wat je enorm frustreert. Kan je niet gewoon eens gezellig genieten, zonder steeds maar herinnerd te worden aan dit moment? Het is trouwens al zo lang geleden, je vindt dat je er al lang overheen zou moeten zijn. Maar niets is minder waar.
  • Je zit in een drukke ruimte vol andere mensen. Plots voel je je verdrietig of kwaad. Je hebt helemaal geen idee waar dit zo ineens vandaan komt. Je vindt het lastig om deze onverwachte emoties te voelen, en al zeker nu. Kan je niet gewoon eens normaal doen?
Tina Darkness

Zou het niet geweldig zijn moest je grip hebben over je emoties en herinneringen?

Wat zou het fijn zijn dat je niet meer op de meest onverwachte momenten wordt lastig gevallen door spoken uit je verleden. Dan kan je eindelijk terug genieten van gezellige avonden met vrienden, zonder dat een of andere herinnering de sfeer komt verpesten.

Ook op werkvlak kan je dan terug wat professioneler overkomen, zonder steeds door kleinigheden in huilen uit te barsten. Collega’s zullen je terug meer waarderen. Ze hoeven namelijk niet meer bang te zijn dat je het niet aankan.

Bovendien zul je je zelf ook zelfzekerder voelen. De schrik om steeds maar weer overvallen te worden door je eigen emoties, valt weg. Je kunt de touwtjes, die je altijd zeer strak gespannen hield, eindelijk wat losser maken. Je kunt terug vrijer leven, jezelf zijn. En dat verdien je!

Ik kan jou helpen met het verwerken van je emoties en herinneringen. Geef die controle terug aan jezelf!

Je kan bij mij eenvoudig en snel een verkennend gesprek inplannen, waarin je mij en mijn aanbod beter leert kennen. Je zult hier ook al direct de eerste stappen naar meer controle zetten door middel van praktische oefeningen, die je ook zelf zult kunnen toepassen wanneer je het nodig hebt.

Dit eerste gesprek kan zowel doorgaan in mijn praktijk te Adegem (Maldegem) als online via een videogesprek.

 

Allemaal goed en wel, maar hoe gaat het in zijn werk?

Emoties of herinneringen die op een ongepast moment naar boven komen, zul je koste wat kost proberen te verbergen of onderdrukken. Je wilt ze eigenlijk niet voelen, nu niet, maar vaak ook later niet. Het liefst van al zou je ze de vuilbak in smijten of ritueel verbranden.

Het is echter net door ze zo zwaar te onderdrukken, dat deze emoties en herinneringen gaan schreeuwen om aandacht, steeds maar harder en harder. Dat is ergens ook logisch, wat het is nu eenmaal de bedoeling dat we deze emoties en herinneringen voelen. Dit is namelijk de manier waarop we ze kunnen verwerken.

Onverwerkte zaken uit je verleden kunnen in het heden en de toekomst voor zeer veel pijn en last zorgen. Hoe meer ze naar boven komen, hoe meer ze jou eigenlijk duidelijk proberen te maken om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan.

Dankzij creatieve therapie gaan we een uitlaatklep geven aan jouw herinneringen en emoties. Alleen al door deze op papier over te brengen, zonder veel techniciteit maar puur op intuïtie, kan zeer bevrijdend aanvoelen. Hierdoor wordt de opgebouwde druk verlaagd, waardoor ze minder zullen schreeuwen om aandacht. Vergelijk het met een potje vloeistof dat je in de microgolfoven opwarmt. Als je het deksel er stevig op drukt, zal het potje vroeg of laat ontploffen. Laat je echter een opening onder het deksel, of prik je er een gaatje in, dan zal de stoom kunnen ontsnappen zonder dat hierbij een ontploffing nodig is. En nadien kun je genieten van je wel verdiend warm drankje 😉

 

Mijn leven

Het leven confronteert een persoon met heel wat zaken, positief, maar helaas ook vaak negatief. Wat dit met een mens doet is afhankelijk van persoon tot persoon. Hetzelfde geldt voor het vinden van de oplossing.

Moeilijkheden zijn ook mijn weg uitgekomen. Ik kreeg het moeilijker en moeilijker om naar mijn werk te gaan, om opgeladen te geraken. Traag maar gestaag stapelden de gevolgen zich op. Ook buiten het werk verdween mijn fut, sliep ik meer dan dat ik wakker was en kon ik van het ene moment op het andere in wenen uitbarsten.

Het gaat allemaal zo geleidelijk dat het nauwelijks merkbaar is voor jezelf. Maar er komt een punt waarop het plots overduidelijk wordt. Het beschermende dak van jouw zijn wordt weggerukt, je ogen openen zich groot van schrik, je hersenen willen het niet geloven. Daar staat hij dan, onverwachts groot en met een zelfvoldane glimlach gebogen over het zielige restantje dat nog van jou overblijft: de alom gevreesde depressie! Hello darkness, my old friend.

 

Mijn creatieve therapie

Het was tijdens een dieptepunt dat ik, via een kennis, de  artistieke vorm van intuïtief tekenen heb ontdekt. Hetgeen waarmee ik worstelde, bleek vaak iets te zijn waarvan ik dacht dat het maar weinig voorstelde. Zelfs zaken uit mijn jeugd bleken minder verwerkt te zijn dan dat ik dacht.

De intuïtieve tekeningen vertelden het verhaal van binnenuit, vanuit de kern van mijn zijn, zonder veel sturing van buitenaf (zoals bij de klassieke praat-therapie vaak wel het geval is). Alleen al ermee bezig zijn voelde helend aan. Ik had ontdekt waar ik mijn weg naar een oplossing moest starten!

Misschien ligt jouw heling op een gelijkaardig pad? Ik zoek het graag met jou uit. Maak een afspraak, of contacteer mij als je graag nog wat meer info wenst te bekomen.

Positieve gedachtenspinsels

Meld je onderaan mijn site aan om mijn positieve gedachtenspinsels periodiek per mail te ontvangen.

 

De eerste stap naar een waardevoller leven is jezelf beter leren kennen

Maak eenvoudig een afspraak via mijn online agenda, en we zetten samen de eerste stappen naar een betere versie van jezelf.

Referenties

Lyndwing Creatief Therapeut
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
Liena ValckeLiena Valcke
20:05 14 Oct 21
Heel fijne ervaring. Niets moet, alles mag. Een heel andere kijk op therapie die mensen onbedwongen doet stilstaan en waar we allemaal veel van kunnen leren. Je hoeft helemaal niet creatief aangelegd zijn, het gaat over de weg ernaar toe, over het leren stilstaan en loslaten... met een top dame! 😉
KennyKenny
09:57 04 May 21
Helemaal iets anders dan "Conventionele therapie". Door jezelf uit te drukken op papier kom je dingen over jezelf te weten wat op zich dan weer helpt met het verwerkingsproces. Je hoeft zelfs niet veel te praten wat de drempel toch weer wat lager plaatst.
Niek RoelsNiek Roels
05:49 08 Apr 21
Minder praten, meer doen. Een aparte manier van omgaan met problemen.Ik ben absoluut geen tekentalent (stokventjes, verder gaat het meestal niet), maar dit bleek helemaal geen probleem te zijn. Als je een effect wenst te bekomen, dan vraag je het, en Tina reikt de nodige producten aan (uit haar ruime assortiment, alles staat ter beschikking!) en legt uit hoe je dit kunt bereiken. Het is veel meer dan enkel werken met kleurpotloden, zelfs planten uit de tuin kunnen dienst doen als werkmateriaal!.De inzichten die uit het resultaat gehaald worden zijn best wel verbluffend (het is intuïtief, je weet in het begin zelf niet wat je ontwerpt). Meestal niet datgene wat je zou verwachten, en daarom des te effectiever. Het haalt naar boven waar je op dat moment mee zit, niet wat je denkt waar je me zit (een groot verschil).De begeleiding van Tina is super. Ze lijkt snel te begrijpen wat je soms wilt zeggen, en denkt al vaak een stapje verder dan jezelf. Ik voelde ook geen druk om dingen te vertellen die ik liever nog niet naar buiten breng. Het belangrijkste is dat je er zelf inzicht in krijgt, en daar slaagt Tina zeer goed in.Bovendien mag je je werkjes houden. Zo kan je er thuis nog rustig wat over nadenken (zo kwam ik geregeld tot bijkomende inzichten!), of er nog wat verder aan werken. Na een aantal sessies zag ik zelfs progressie in mijn tekentalenten! Wie weet word ik nog kunstenaar 😀
AnnieAnnie
14:54 06 Apr 21
De sessies bij Lyndwing waren een waardevolle ervaring. De kennis, intuïtie en vriendelijke benadering voelen goed aan. Tina reikt diverse mogelijkheden om met jezelf aan de slag te gaan. Als je er ruimte aan geeft laat zij jou verrassen met 'jezelf', met nieuwe inzichten, keuzes en acties. Met aandacht en zorg helpt ze jou op weg om naar de oppervlakte te brengen waarnaar je op zoek bent. Het creatieve aspect bracht mij véél verder dan alleen maar het 'praten'.Deze manier bracht mij dichter bij het 'voelen' en bij mezelf. Ik raad haar praktijk dan ook ten zeerste aan.
js_loader