Lyndwing Creatieve Therapie

Stappen richting je droom

Tekenen met houtskool

Aan het begin van de lente is het gebruikelijk om zaadjes te planten. Dit om hopelijk tegen de zomer een mooie oogst of een weelde aan bloemen te hebben. In de workshop van vorige maand hebben we letterlijk onze dromen gezaaid. Dit door ze op groeipapier te tekenen en nadien dit papier in de grond te steken. Klinkt misschien bizar, maar groeipapier is papier met zaadjes in verwerkt. Het is er dus voor bedoeld.


Nieuwe maand, nieuwe workshop! Ze zal in zekere zin een beetje verder gaan op de vorige, maar het is absoluut niet nodig om deze gevolgd te hebben. Maar waarover gaat het dan? Wel, de stap tussen zaaien en oogsten: het verzorgen en onderhouden. Maar dan wat gericht op je dromen.


Je begrijpt ook wel dat als je een zaadje in de grond steekt en er verder niet meer naar omkijkt, de kans dat je een mooie oogst zal hebben heel klein is. Je moet je zaadje verzorgen: water geven, eventueel planten in een kas om het wat te beschermen van het weer, en ook niet onbelangrijk: onkruid wieden zodat deze niet met de voeding van het zaadje gaat lopen.


Hoe vertaalt zich dit nu naar je dromen? Dromen zul je niet bereiken als je geen ruimte vrijmaakt in je hoofd om de nodige zorg te kunnen besteden aan de vervulling van je droom. De klassieker in onze tijd is ‘er geen tijd voor hebben’. Het kan kloppen dat je er nu geen tijd voor hebt, maar net daarom dat tijd maken zo belangrijk is. Dit kan bijvoorbeeld door wat tijd op je smartphone of tv los te laten. Het loslaten zal in deze workshop dan ook een essentiële stap zijn dat ik jullie zal leren.


Ook belangrijk is het zetten van één of meerdere stappen richting jouw doel. Dit hoeven heus geen megasprongen te zijn. Met muizenstapjes kom je er ook, en deze zijn bovendien minder vermoeiend. Kortom, je zal dit langer volhouden. Je kan het vergelijken met een doel om vijf kilometer te leren lopen. Je begint ook niet met direct een route van vijf km uit te stippelen. Als je met een te grote stap begint, dan is de kans groot dat je hier een slechte ervaring aan overhoudt en het nooit meer wilt doen. Maar door langzaam op te bouwen hou je het plezier groot en hou je het dus langer vol. Een eerste muizenstapje richting je droom gaan we dan ook reeds bedenken tijdens deze workshop. 😊


Om het nog beter te maken: deze maand zijn er zelfs twee workshops! De eerste op zaterdag 22 april van 9:00 tot 12:00 in Wingene. De andere op maandag 24 april van 19:00 tot 22:00 in Knesselare. Voor37 euro kan jij er bij zijn. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@lyndwing.be met vermelding van welke workshop je mee wenst te doen. Wees snel, want plaatsen zijn beperkt (de groep wordt bewust klein gehouden).