Lyndwing Creatieve Therapie

Ook ik laat me helpen

Binnen het wereldje van psychiaters, therapeuten en coaches wordt wel eens verwacht dat je als psychisch hulpverlener zelf geen hulp nodig hebt. Je zou dan geen goede hulpverlener zijn. Als je zelf hulp nodig hebt, kan je anderen toch niet helpen?

Bullshit! Gelukkig komt er stilaan verandering in deze gedachtegang. De utopie dat elke hulpverlener een evenwichtig persoon is die alles onder controle heeft, is een sprookje. Een hulpverlener is ook maar een mens die dingen meemaakt, tegenslagen kent en nog steeds kan groeien.

Sterker nog: zijn de beste hulpverleners niet net diegenen die beseffen dat ook zij nog kunnen groeien en blinde vlekken hebben die aangepakt kunnen worden? Zij zien in dat een persoon niet volmaakt kan zijn en dat ze ook maar mens zijn. Zij zijn proactief bezig met zich te verbeteren, in functie van zichzelf, maar ook in functie van hun cliënten.

Zo gaat het ook bij mij. Deze zomer leg ik mijn hulpvraag in handen van Merel (@Deproductieveondernemer). Zij gaat me helpen om minder chaotisch en meer gefocust te werk te gaan om mezelf verder te laten groeien. We zijn maandag gestart, en ik kijk er hard naar uit om er de komende drie maanden mee bezig te zijn.

Wat ook leuk is aan het programma van Merel, is dat ze, als actie, haar lievelingsboek beloofd had. Ik verwachtte een PDF of hooguit een EPUB. Mijn verrassing was dan ook groot, en mijn glimlach nog groter, toen ik vorige week het fysieke boek, met een super leuke kaart en boodschap erbij, in mijn brievenbus vond! Aangezien een wand in mijn living bestaat uit een bibliotheekkast, hoef ik je niet te zeggen hoe blij een echt papieren boek me maakt. Benieuwd naar wat dit boek een favoriet maakt, ben ik er al in begonnen, om het later een mooi plaatsje te geven in de bibkast.

Cal Newport – Diep Werk (werken in een wereld vol afleiding)

Ben je nog aan het twijfelen om zelf hulp te zoeken? Weg met die twijfel! Als je je ziek voelt, ga je toch ook naar de dokter? Je hoeft zeker niet te twijfelen om, als je je mentaal niet goed voelt, ook hulp te zoeken. Neem gerust contact met mij op, en ik bekijk samen met jou wat (of wie) jou het beste zou kunnen helpen.