Lyndwing Creatieve Therapie

Jaaa, het is weer zover!

Art - The Wrath

De herfst is eindelijk begonnen! Een paar weken geleden schreef ik nog dat ik snakte naar dit seizoen omdat ik de hitte beu was. Ondertussen heb ik al enkele artikels en opinies hierover gelezen, en blijkbaar zijn er veel herfstliefhebbers onder ons introverten. Het gaat niet alleen om de hitte die onder andere voor fysieke ongemakken zorgt, maar ook het maatschappelijke leven begint terug wat tot rust te komen: geen overvolle terrassen meer, geen gevoel van “ik moet buitenkomen en genieten van het mooie weer”. En vooral: het is het seizoen dat het meeste in de hand speelt bij de favoriete bezigheden van de meerderheid van de introverten. Gezellig in de zetel, knus onder een dekentje en een goed boek lezen of toffe tv kijken. Kortom terug in onszelf keren! “Herfstmensen” noemt Het Nieuwsblad ons. (lees het artikel hier)

Met de start van oktober begint er ook nog een ander seizoen: spooky season! 😁 Dat is dan meer iets voor de mensen die van Halloween houden. Ja, ik weet het, het is een beetje overgewaaid van Amerika en hier is het nooit echt de traditie geweest om te “trick or treat”-en. En ik vind het ook verschrikkelijk als die deurbel gaat (introvert, weet je nog wel 😉). Dus dat hoeft voor mij echt niet.

Wat ik wel leuk vind, is Halloweentochten doen: met fakkels, lekker eten en drinken, en natuurlijk wat griezelen. Ook vind ik het van kleins af aan al geweldig om naar horrorfilms te kijken! Mijn broer is vier jaar ouder dan ik, dus ik heb heel veel tv gezien waar ik eigenlijk, objectief gezien, nog te jong voor was. 😉 Child’s Play met Chucky de pop, om maar een voorbeeld te noemen. Ik vond het geweldig! En de rest van mijn familie verschrikkelijk 😜 Ik vind die films vaak eerder komedie dan eng, omdat ze meestal ook verschrikkelijk voorspelbaar zijn. Ook nu moet ik mijn vriend elke 31ste oktober opnieuw overtuigen om naar een themafilm te kijken. Één keer op een jaar is toch niet teveel gevraagd? 😇

Wat ook leuk is met spooky season: alles wat te maken heeft met pompoen! Pompoensoep, pompoenfrietjes, ovenschotels met pompoen, … Lekker lekker lekker! Heel mijn introverte zelf wordt er helemaal enthousiast van als ik hierover schrijf! Het wordt tijd om een butternut te gaan halen in de winkel (of lokale boer 😉) voor ik mijn bureau hier helemaal onderkwijl 🤤

Hoe zit dit bij jou? Word jij hier ook helemaal enthousiast van, of is het eerder een horrorperiode? Wat je er ook van denkt, de herfst is het ideale seizoen om naar binnen te keren, te reflecteren (ben je nog blij met hoe je je leven nu leeft?), te bedenken wat je anders zou willen, …

Samengevat: het is de ideale tijd om met jezelf aan de slag te gaan. En raad eens? Ik kan je daarbij helpen! Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan moet je deze tijd van reflectie niet alleen ingaan. En geen nood, ik zal het horror-gedeelte achterwege laten 😊