Lyndwing Creatieve Therapie

Ik kan niet wachten tot de zomer gedaan is!

Ik poserend voor een waterval in de Oostenrijkse bergen

­
Ik weet dat ik me met deze uitspraak bij velen niet echt populair zal maken. 😜 Maar ik heb het echt gehad met die hittedagen. Ik kan er niet tegen, ik functioneer niet in die warmte en ik sluit me binnen op om toch in de relatieve koelte te kunnen blijven. De meeste dieren houden een winterslaap, ik zou wel een zomer- of hitteslaap kunnen gebruiken.

Mij zal je niet rap naar de typische zon-vakanties op reis zien gaan. (bovenstaande foto is vorig jaar in Oostenrijk genomen) Geef mij maar de Alpen, Ierland, Schotland, Scandinavië, … Ja, de kans op regen is daar veel groter, maar de natuur is dan ook zoveel mooier, groener,… Geen dorre grastuinen zoals we die nu overal in ons land zien. Ik ga ook supergraag op skireis: de prachtige (witte) natuur en de frisse berglucht in mijn longen doen mij helemaal opleven.

Kijk jij ook uit naar de herfst (of zelfs winter), waarbij je na een natte wandeling je warme pyjama vereert met aandacht en voor het haardvuur kruipt om op te warmen, met een warme chocomelk in de hand? Of ben ik de enige? 🧐

Ik ben een keer op reis geweest naar Marrakesh, en het zal normaal ook bij die ene keer blijven 😉. Het was april, en het was daar al even warm als tijdens onze zomer-hittedagen! 😯 Had ik mij daar even aan mispakt. Net als aan het feit dat Marrakesh een heel drukke stad is. En dan bedoel ik niet Brussel of Gent druk. Nee, ze laten je niet met rust. Ik kon natuurlijk niet wegsteken dat ik een toerist was met mijn spierwitte stelten. Gevolg is dat er constant verkopers, restauranthouders, zelfs kinderen (die de weg willen wijzen), mij bestoken met: “Where are you from?”, “Very good price for people from Belgium!”. Eerst probeer ik ze nog beleefd en respectvol af te wijzen, maar op het einde van de week was mijn geduld en verdraagzaamheid op. Mijn introverte brein kon dit gewoon niet aan! Ik heb me een paar keer gewoon opgesloten in onze jeugdherberg (met super mooi dakterras!) om te kunnen opladen. Neen, zo’n reizen zijn niet aan mij besteed.

Ondanks alle drukte, heb ik in Marrakesh ook bijzondere momenten meegemaakt. Mijn mooiste en meest memorabele moment was toen ik rond 4 uur ’s nachts naar toilet moest. Oké, klinkt misschien raar, maar hoor mij uit! Het was volle maan, en in Marokko hebben de meeste huizen een open binnenplaats in de buitenlucht, waarbij ook de gangen van de bovenste verdiepen open zijn. Op het moment dat ik in een van die gangen de maan aan het bewonderen was, begon een dichtbij gelegen minaret aan zijn oproep voor het ochtendgebed. Dit moment voelde zo rustgevend (de wereld moest daar nog ontwaken) en bijna magisch aan en ga ik voor altijd koesteren in mijn herinneringen.

Maar nu weet ik dat die drukke, meer familiaire, culturen niet aan mij besteed zijn. Vooral niet de drukke toeristische gebieden. We hebben tijdens de Marrakesh-trip bijvoorbeeld ook een kleiner kustdorpje bezocht. Hier voelde ik me al veel meer op mijn gemak. De zeebries gaf me ook een welkome verkoeling! 😉

We vertrekken binnenkort op reis naar het Zwarte Woud in Duitsland. Wens mij dus maar veel schaduw, verkoeling en prachtige, rustige natuur toe i.p.v. drukte en een verschroeiende hitte zonder een wolkje aan de lucht (het zogenaamde “goeie” weer) 😉 Hou zeker mijn socials in de gaten als je foto’s van onze (hopelijk prachtige) reis wilt zien. 😊 Hoogstwaarschijnlijk zal ik er ook leuke en interessante inzichten krijgen, die ik dan ook met jou zal delen. Mis het niet!