Lyndwing Creatieve Therapie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Mijn “zijn” wordt vaak overheerst door gevoelens. Hier komt ook nog eens mijn introvertie bij. We krijgen een mix dat ervoor zorgt dat het voor mij niet gemakkelijk is om wat ik voel te “vertalen” naar woorden, laat staan om het over te brengen aan anderen. Net daarom dat ik het werken met visuele beelden zo’n openbaring vind. Het vertelt een verhaal op een geheel eigen manier, zonder woorden.

 

"Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van licht voor te stellen, maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis."

Creatieve therapie

Wat je nodig hebt, is er vaak al. Ergens goed verstopt, binnenin jezelf, liggen er heel wat antwoorden. Maar een doolhof kom je niet zomaar door.

Via intuïtieve oefeningen ga ik, als gids, samen met jou op zoek naar de uitgang van jouw doolhof. De obstakels die we onderweg tegenkomen, zullen we stuk voor stuk een veilig plaatsje proberen te geven.

Dit doen we door jouw intuïtie, het onderbewuste, op een creatieve manier op papier te krijgen. Tekenen, schilderen en heel wat andere kunstvormen komen hierbij uitstekend van pas. Je hoeft helemaal geen aanleg of ervaring te hebben om tot een goed resultaat te komen! Bovendien zul je merken dat jouw talenten, stap per stap, vanzelf zullen verbeteren.

Op basis van het tot stand gekomen werkje gaan we samen op zoek naar de achterliggende betekenis, en mogelijke bijhorende antwoorden.

Art - Inner Fight
"Het is door logica dat we bewijzen, het is door intuïtie dat we ontdekken."

Jouw eigen schetsboek

Iedereen die bij mij start met een sessie, krijgt gratis een persoonlijk schetsboek. Al jouw gemaakte werkjes worden hierdoor mooi verzameld in één boek.

Dit schetsboek is van jou, en mag je dan ook meenemen naar huis. Hierdoor kan je ook na onze sessie nog verder aan de slag gaan met het resultaat waartoe we gekomen zijn. Hierdoor zul je geregeld tot nieuwe inzichten komen, die tijdens onze sessies niet naar boven gekomen zijn.

Het staat je ook vrij om zelf een nieuw werkje te maken met de aangeleerde technieken. Voel je je zelfzeker genoeg om wat te experimenteren? Het kan allemaal. En ik help je met plezier verder moest je ergens tegenaan lopen.

Het schetsboek wordt ook een soort geschiedenisboek van jezelf. Door terug te bladeren, kun je zien waar je vroeger mee worstelde, en hoever je op dit moment staat. Het is soms verbazend hoe (mentale) progressie op deze manier visueel zichtbaar wordt.

"Indien het denkvermogen er niet was als belemmering van de intuïtie, dan zou iedereen intuïtief zijn, want intuïtie is natuurlijker en gemakkelijker dan verstandelijke redenering."

Stappen tijdens een sessie

Tot rust komen

Om intuïtie naar buiten te brengen moet het denken zoveel mogelijk naar de achtergrond komen. Dit kan op verschillende manier. Van ademhalingstechnieken, tot het luisteren naar muziek of zelfs door eventjes in het groen, tussen de vogeltjes, te gaan zitten.

Veel van deze oefeningen kunnen ook helpen om jouw stress tijdens moeilijke momenten beter onder controle te krijgen.

Intuïtief ontwerp *

Op een creatieve manier laat je jouw onderbewustzijn los om tot iets visueel te komen. Dit kan gaan van willekeurige strepen in houtskool tot spetters van koffie of zelfs jouw handen laten dansen op de melodieën van de muziek.

Uitwerken ontwerp *

Je kijkt naar jouw intuïtief ontwerp, en maakt ervan wat jij er in ziet. Hierbij mag je alle materiaal in mijn atelier gebruiken. Indien je niet weet hoe je een bepaald resultaat of effect moet bekomen, dan help ik je hier graag bij.

Bespreking

Het eindresultaat bespreken we samen om te bepalen welke innerlijke boodschappen er in jouw persoonlijk kunstwerkje te vinden zijn. Indien je liever niet over het betreffende onderwerp praat, dan is dit geen probleem. Het belangrijkste is dat jij weet waar het over gaat, en dat je hier even mee aan de slag gegaan bent.

* geen ervaring vereist

Je hebt geen ervaring in enige kunstvorm (tekenen, schilderen, ...) nodig. Het gaat hem niet om hoe je iets maakt, maar wat je ermee bedoelt.

"Het creatieve proces is een proces van overgave, niet van controle."

Voorbeelden

Geen werkje zal twee keer hetzelfde zijn. Niet alleen zul je merken dat jouw onderbewustzijn vaak met iets anders bezig is dan de keer ervoor, ook zullen we de gebruikte materialen voldoende afwisselen. Dit zal ertoe leiden dat je steeds een leuk en nieuw werkje aan jouw eigen collectie kunt toevoegen, met een betekenis die enkel voor jou duidelijk is.

 Hieronder kun je enkele van mijn voorbeelden terugvinden, en ook met welk (hoofd)materiaal ze gemaakt zijn.